Potius konserni omistaa Lahden Kestobetoni Oy:n. Potius Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön myyntijohtajan Sampo Kataisen uudeksi toimitusjohtajaksi 23.9.2019 alkaen. Entinen toimitusjohtaja Liisa Rantavaara jatkaa Potiuksella keskittyen talon sisäisiin kehityshankkeisiin.

Rantavaara on ollut mukana Potiuksen toiminnassa kymmenen vuotta, joista viisi vuotta toimitusjohtajana. “Potius on saavuttanut rehdin ja tasokkaan runkotoimittajan maineen, mihin Liisalla on ollut merkittävä vaikutus”, kiittelee tuore toimitusjohtaja Sampo Katainen.

Organisaatiomuutos on osa yrityksen kasvustrategiaa ja sen myötä Potius konserni pystyy ottamaan entistä vahvemman jalansijan isojen betonirunkojen rakennusmarkkinoilla.

Potius Oy on ottanut monia kasvun kannalta merkittäviä askeleita viime vuosien aikana: konsepti on vakiintunut ja kohteet ovat kasvaneet kooltaan ja määrältään. Yrityksestä tuli konsernirakenne kaksi vuotta sitten Lahden Kestobetoni Oy:n oston myötä. Pian yritysoston jälkeen investoitiin elementtitehtaan laajentamiseen ja laajennusosa on juuri valmistunut.

“Toimitusjohtajan vaihdos on jatkumo aiemmille toiminnoille. Aika on nyt otollinen, kun olemme taloudellisesti stabiili yritys ja asiakaskuntamme on myös vakiintunut ja jatkuvasti kasvamaan päin”, kuvailee Rantavaara.

Rantavaara antaa yrityksen vetovastuun hyvillä mielin Kataisen käsiin. “Toimitusjohtajana olen nauttinut siitä, että meillä on luotettavat työntekijät, jotka ottavat vastuun toiminnastaan. Myös koko yrityskulttuurimme nojautuu rehtiin toimintaan”, kertoo Rantavaara.

Luottavaisin mielin uuteen tehtävään

Sampo Katainen on ollut yrityksen johtotiimissä tiiviisti mukana työsuhteensa alusta lähtien. Hallituksen puheenjohtaja Hannu Holma kertoo, että toimihenkilöiden keskuudessa kypsyi hyvin nopeasti yhteinen näkemys siitä, että Sampo on oikea henkilö toimitusjohtajan paikalle. Holma kertoo, että Potiuksella tunnistetaan digitalisaation tuomat mahdollisuudet betoniteollisuuden kehittämiseksi kestävämpään suuntaan: “Meillä on siihen vahva ja yhtenäinen visio, jonka toteuttamiseksi haluamme varmistaa, että huippuhenkilöt ovat oikeissa tehtävissä”, Holma kertoo. “Olen luottavainen, että Sampon johdolla Potius jatkaa kauniilla kasvu-urallaan”, Holma kiteyttää.

Katainen on ottanut toimitusjohtajan tehtävän innoissaan vastaan: “Näen valtavasti mahdollisuuksia. Meillä on hyvä pohja, selkeä suunnitelma ja aiemmin yhtiössä tehdyt valinnat ovat olleet oikeita”, Katainen kertoo. Katainen on tyytyväinen yrityksen konseptiin ja työntekijöiden ammattitaitoon: “Osaamme tehdä hyvin vaativiakin betonirunkoja. Tulemme jatkossakin tekemään sitä, missä olemme hyviä. Pystymme tehdä saman skaalautuvasti, huomattavan paljon isommin ja useammin”, kertoo Katainen.

Kataisella on selvät tavoitteet päivittäistyölleen: “Varmistan, että pyörät pysyvät pyörimässä ja poistan mahdollisia kasvun esteitä.” Katainen haluaa hyödyntää olemassa olevat olosuhteet ja päivittää toimintatapoja ja kulttuuria. “Meillä on nuori ja eteenpäin menevä porukka. Elementtikauppa.fi on yksi esimerkki siitä, miten digitalisaation avulla voimme järkevöittää ja tehostaa toimintaa”, Katainen kertoo.

Tehdaslaajennuksen myötä Potius Oy on päivä päivältä vahvempi betonielementtirunkojen toimittaja Päijät-Hämeessä ja metropolin alueella. “On hienoa päästä uudistamaan nuorella ja freesillä porukalla perinteikästä Lahden Kestobetonin tuotantoa”, Katainen kertoo. Hän kokee tärkeäksi osallistavan johtamisen tuomisen työntekijöiden arkeen.